Hvis du vil købe.

Når du køber en aktie, bliver du medejer af aktieselskabet Chateau d’Azans A/S. Vores forhold reguleres af aktieselskabsloven. Så længe man ejer aktien, betaler man den årsafgift, som fastsættes af generalforsamlingen. Der hæftes ikke solidarisk for gæld. Man skal ikke lade sig afskrække af, at aktien er billig. Det er fordi, vi har opbygget et solidt selskab over 30+ år.

92% af alle perioder er solgt til nuværende aktionærer –  588 af total på 768 uger. Aktieselskabet ejer selv de resterende 8%. Selskabet har vedtaget at udbyde sin resterende pulje af alle lejlighedsperioder til en pris, hvor aktien koster 1,5 gange aktieværdien. Således koster køb af en aktie med brugsret til en lejlighed et engangsbeløb fra 8.250 for 2x1 uge og 15.400 for 2x2 uger. Der betales hvert år til fællesudgifterne - ca. 6.000 for 2x1 uge (2021 tal).

De eksisterende aktionærer har fuld frihed til at prissætte deres lejlighedsperioder. Nogle vælger at følge selskabets prissætning, andre vælger – ofte af aldersmæssige årsager – at afhænde deres periode(r) til en lav pris, da de sjældent længere udnytter muligheden for ophold på slottet.

Der er ingen øvrig forskel på de enkelte lejlighedsperioder, som ellers berettiger til disse forskelle i prissætning. Der er som regel 6-8% af aktionærernes perioder til salg. Den lave procentdel er udtryk for, at aktionærerne traditionelt ønsker at eje og bruge deres lejlighed længe, og nogle overtages ofte af næste generation. De seneste 5 år har der været omsat mere end 200 aktionæruger, så perioderne handles jævnligt.

Hvordan køber man:

  • Hvis det er en feriebolig, som selskabet ejer, skriver du til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvorefter du hurtigt vil få et tilbud. I tilbuddet angiver vi om ferieboligen er udlejet.
  • Hvis du vil benytte dig af Aktionærernes tilbud, så send en mail til ferieboligens ejer via listen (klik på @). Klik på lejlighedsnummeret for at se beskrivelsen af den feriebolig, som du har interesse i.

Salgsoversigten indeholder både aktionærlejligheder og selskabets resterende perioder.

Herunder kan du finde flere informationer om:

Seneste årsrapport

Vedtægter

Oplysninger om ejendommen

Turnuskalender

Husorden og Information

Hvis du vil købe en aktie af en aktionær, kan du kontakte os for nærmere oplysninger om andre forhold, end du finder i denne artikel.

 Få følgende oplysninger fra sælger:

  • Selskabets tjekliste i forbindelse med aktionærers salg af aktier. Den ligger på aktionærdelen af denne W-site.
  • Kontoudtog på ferieboligens økonomiske status. (fællesomkostninger, serviceydelser, mv.)
  • Pantsættelseserklæring
  • Vær opmærksom på at få udfærdiget en refusionsopgørelse, idet køber ved overtagelse hæfter for ferieboligens eventuelle gæld til selskabet.

Selskabet går ikke ind i en handel mellem sælger og køber, hvis sælger er aktionær.

Ejendomsbeskrivelse og tegning over ferieboliger finder du på hjemmesiden under Menu: Bliv Ejer/Lejlighed og Studio