I Franche-Comté producerer man:

Vin:
Le vin Jaune [Den gule vin], Le vin de Paille [Stråvin], Le rosé d'Arbois, Le Trousseau, Le Poulsard, Chardonnay, Savagnin, boblevin: Blanc eller Rosé fra Etoile, Arbois eller Côtes du Jura

Ost:
80% af den indsamlede mælk bruges til osteproduktion. Nogle af de bedste oste fra området er:
Le Comté, Le Bleu de Gex eller Septmoncel, Le Vacherin du Haut-Doubs eller Mont d'Or, La Cancoillote, Le Morbier, La Raclette

Det lokale køkken:
Man bruger egnens produkter og råvarer, her er nogle eksempler:

Forretter:
Croute aux Morilles, Tarte au Fromage, Comté, au Choux Petits Feuilleté, Comtois au Jambon

Hovedretter:
Poularde aux morilles, Coq au vin Jaune, Truite au Vin Jaune, Fondue

Desserter:
Poires au Vin, Papet Jurassien, Tarte au Goumeau, Seche ou Galette de Besançon

I Bourgogne er hovedvægten lagt på:

Vin:
Den hvide og røde Bourgogne - fra de berømte vinmarker langs Côte d'Or fra Dijon, Beaune og til Chagny

Links:
Vins du Jura - Siden om den særprægede vin fra Jura-området (ca. 50 km fra Château d'Azans)
Vins de Bourgogne - Siden om nogle af de mange muligheder